Druk, Druk, Druk?

Doe de test en ontvang een rustmomentje!

Ik heb geen probleem, ik ben gewoon druk!

19 maart 2017 • Geen categorie

“Ik heb geen probleem, ik ben gewoon druk! Er speelt veel, als dit klaar is neem ik een week vrij. En dan heb ik weer genoeg energie. ”

Mijn woorden van een aantal jaar terug. Mijn moeder was al een tijdje ziek. Ik werkte 24 uur per week en had ook mijn gezin die natuurlijk aandacht vroeg. Veel ballen in de lucht zoals we dat noemen. Ik dacht letterlijk dat ik na een week rust wel weer gewoon door zou kunnen gaan.

Dit bleek even anders. Ik had zo’n roofbouw gepleegd op mijn lichaam dat het compleet uitgeput was. Door mijn grote verantwoordelijkheidsgevoel ben ik wel vrij snel weer aan de gang gegaan. Na 14 maanden burnout kwam de man met de hamer. Ik kon niet meer. Ik liet letterlijk alles uit mijn handen vallen. Vanaf dat moment ben ik mezelf voorop gaan plaatsen. Ook wel eigen zuurstofmasker eerst. Wat is dat moeilijk, maar de enige manier.

Heartmath omarmd! Ik ben mijn eigen batterij-oplader geworden.

Later dat jaar kwam ik in aanraking met Heartmath. Een methode waarmee ik leerde om mijn eigen batterij-oplader te worden. De methode is een combinatie van een bepaalde ademhaling die je leert, je bewustzijn die je vergroot en je maakt gebruik van meetbaar systeem. En dat was zo lekker. Ik kon zien dat ik vooruit ging. Mijn hartslag was heel hoog in ruststand en die zakte naar mate ik langer oefenende.

“Ik heb geen probleem, ik ben gewoon druk!

Ik heb het er soms wel over met vrouwen in mijn omgeving. Die reageren net zoals ik destijds. Joh, even doorbikkelen en dan is dit project klaar. Het is mijn manier, ik heb die druk nodig om te presteren.

Ik snap dat echt wel allemaal als ik dat zo hoor. Ik weet alleen ook dat het anders kan. En dat het echt niet gezond is voor je lichaam. Lang doorlopen met veel stress heeft zo veel invloed op je lichaam. En als het anders kan, waarom mag ik dan niet dromen dat ik ondernemend vrouwen ga leren om haar eigen batterij-oplader te worden. Zodat ze heerlijk kunnen werken, leven en gewoon kunnen VRIJ kunnen ZIJN! Hoe gaaf zou dat zijn? Mijn missie, mijn doel om het onderwerp nog meer bespreekbaar te maken.

Marije van der Zouwen-SteurWil jij kennis maken met je eigen batterij-oplader?

Dat kan op donderdag avond 6 april en woensdag ochtend 12 april. De kosten die hier aan verbonden zijn €25,00 exclusief btw. Wees er snel bij, want er is maar plek voor 4 personen. Wil je meer informatie of gelijk aanmelden? Dat kan door een mailtje te sturen naar marije@mensenmensadvies.nl

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *